Kokosbollar

På väg hem från jobbet igår, sneddar genom fylleparken nerför trapporna och wow! WOW! Vilket liv det var, där nere på gatan. I och utanför - KYRKAN! Dörrar och förnster var öppna, uteserveringen knökfull och glada människor överallt. Dom verkade festa loss ordentligt. Skulle precis passera gatan då en två meter lång kvinna med rufsigt hår smyger sig upp bredvid mig, ser på mig med ett konstigt kusligt lugn och säger  -God kväll, får vi bjuda fröken på en kopp te?
     Hjälp! Jag var redan halvt inne på att jag dykt upp oanmäld i en skräckfilmsinspelning och nu, ett teparty? Hela gatuhörnet sjöd av liv och folk på bästa partyhumör som tydligen gick igång på te?! - Nej tack, svarade jag och traskade över gatan ner i underjorden. Mystiskt. Tänk att man kan bli så konfunderad över en teförfrågan. Ok om det kommer från en fyllbult på krogen men kom igen nu lilla jag. Det kanske var ett tesällskap som hyrt det kristna hörnet i stan och släppt tebladen lösa.  Eller någon ufo- sekt som blir höga på konstiga teér och ser aliens mitt i stan.
     Minns ni kokosbollarna? Dom som serverades till barn av rakade orangeklädda munkar på 80-talet i förorten. Vi vilda ungar som kanske kunde luras till lite andlighet genom sockerberoende. Ungefär som God El idag med sina små Haribo påsar på stan. Hare Krishna var månadens höjdpunkt i Skäris. Vi sprang omkring på torget och sken ikapp med lycko munkarna med munnen full av pärlsocker och kokos. Tills vi blev förbjudna att ta emot allt det där goda. Det startade ett elakt rykte att det var KNARK i kokosbollarna! Det var därför alla barn blev som galna.... Ja ja, tror fan det att vi blev som galna av munkarna. Hemma hade vi nog inte ens lördagsgodis och inte släpade någon hem ett par livs levande elefanter på fredagkvällen! Vi blev höga på choklad rullat i pärlsocker och alla dessa leende roliga, rakade och taniga karlar som kom och lekte med oss medan ett par andra försökte förmedla fred och kärlek till våra föräldrar. Helt plötsligt färgades Skärholmsbetongen orange av snälla typer och inte bara pundar Bendrix och dom andra fyllona på terassen. Oj oj oj vilka partyn!
     Om detta hänt idag hade det antagligen vimlat av människor, villiga att lyssna och smälla i sig kokosbollar med eller utan knark.
     Nästa gång långa damen vill bjuda på te kommer jag tacka JA! JA! JA! Tror fan jag behöver få chansen att se ett ufo eller kanske två..... Kram

Kommentarer
Postat av: jennie

:0) du gör mig glad gumman.helt rätt med socker chock.faan jag vill att vi ses snart....alla 4. skulle vara jätte kul. snacka gamla minnen och tokiga händelser.har du en aning om U kommer till sverige nått???har du pratat med vår långa bredsmilande väninna nått??när kommer du till danmark???och hur går d med killen???pusssssssssss sakanr dig och oss

2008-08-01 @ 13:24:00
URL: http://ensvenskaiexilidanmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0